Liefde in je raam

Ik voel mij dankbaar om in een prachtig herenhuis te mogen wonen. Het huis ligt aan een drukke winkelstraat met veel passanten. Op de begane grond heb ik een mooie etalage waar ik mijn kunstigheden uitstal. Elke week hang ik hier een nieuw raamgedicht waarmee ik mensen een glimlach op het gezicht tover, een stukje bewustwording creĆ«er en zo hoop bij te dragen aan een mooiere wereld. En… hopelijk anderen te inspireren ook wat moois in hun raam te hangen.

Of je nu in een huis woont of in een appartement, overal kun je wat liefde in je raam brengen. Hang wat moois achter je raam aan de straat, je galerij, naast de lift of in de hal.

Breng jij ook wat liefde in je raam?
Deel het dan op Instagram met hashtag #liefdeinjeraam

“ik zwaaide naar
iemand die ik niet
ken en glimlachte
naar een onbekende
vrouw, ik geloof
dat ik gewoon van
iedereen een klein
beetje hou.”

Lars van der Werf

“Heb je vandaag al een glimlach weggegeven?

Heb je een voorbijganger in de ogen aangekeken
en een aardige blik gegund?

Heb je de dakloze man op het bankje in het
Stadspark gevraagd hoe het met hem gaat en
of je iets voor hem kunt doen?

Heb je de oude dame bij de Jumbo een handje
geholpen met haar boodschappen?

Heb je bij je lief een briefje in de tas gestopt
waarop staat hoe bijzonder hij of zij is?

Heb je even stilgezeten vandaag, zonder telefoon,
en jezelf verteld wat voor mooi mens je bent?

Van een beetje geven word je RIJK,
probeer het maar eens.”

Esther van den Hoek

Liefde in mijn portiek

In mijn portiek hangen deze afscheurbriefjes die je af kunt scheuren voor jezelf of voor een ander mooi mens. Ik zit vaak voor in m’n studio in de bank en dan zie ik de mensen voorbij komen, het raamgedicht lezen en een glimlach op hun gezicht verschijnen. En dan nog breder lachen als ze de briefjes in het portiek zien hangen en eentje afscheuren en meenemen. En met regelmaat krijg ik een afgescheurd briefje in mijn brievenbus met daarop een persoonlijk berichtje.

Iets kleins kan zo mooi en bijzonder zijn…