Helend hout

Een prachtige boom die ik ontmoette in Valencia.

Al van kinds af aan ben ik dol op het bos en de bomen. Mijn opa had een stuk bos waar we vaak met de familie naar toe gingen. Samen met m’n neefjes en nichtjes bouwden we hutten, deden we verstoppertje en waren we de hele dag buiten in de natuur. Hier liggen mijn fijnste herinneringen uit mijn jeugd en is mijn liefde voor de bomen en daarmee het hout geboren.

In mijn huis vind je veel oude meubels en voorwerpen van hout en ooit door een echte ambachtsman gemaakt. Het zijn dingen met een ziel en waar veel tijd en liefde in is gestoken om het te maken. Dat is wat mij heel erg kan raken…

Gedurende mijn wandelingen in het bos ben ik altijd op zoek naar mooie stukken hout. Stokken om als wandelstok te gebruiken, mooi gevormde takken, knoesten en wortels. Kunstwerkjes van moeder natuur die bij mij, zoals ze zijn, een mooi plekje krijgen. Of om ze nog mooier te maken in mijn werkplaats met behulp van mijn draaibank of zaagmachine.

Hout werkt helend! Ga in het bos maar eens lekker tegen een boom aan zitten en voel eens wat dat met je doet. Of neem een mooi stuk hout in je handen en houd dat eens fijn tegen je aan. Het voelt echt zo bijzonder als je even de tijd neemt om het te voelen..

Ik maak wandelstokken, meditatiestokjes, praatstokjes, mooie kleine doosjes om dingen in te bewaren, mokjes, schaaltjes en sculpturen die ik met de hand snijd. Dit proces van het maken en creƫren is bijzonder meditatief en om het hout zo in je handen te hebben is heerlijk!

De dingen die ik maak gebruik ik vaak bij mijn Soul Tattoo ceremonies en zijn ook te koop in mijn studio.

[Binnenkort plaats ik hier een overzicht van wat ik maak]