Mijn Marktplaats verslaving

By Posted in - Fetish on April 4th, 2012 0 Comments

Ik heb laatst een nieuwe printer gekocht. Op Marktplaats. Niet bij de Office Center of bij Mediamarkt, nee op Marktplaats. Want Marktplaats brengt avontuur, onverwachte ontmoetingen en de beste koopjes. Ik heb nog nooit een miskoopje gehad op Marktplaats. Het struinen naar dat ene koopje en het verbreden van je horizon omdat je ook met andere types en modellen geconfronteerd wordt werkt ontzettend geestverruimend. Ik kan dan ook niet ‘even’ zoeken. Het begint met ‘even kijken op Marktplaats’ en eindigt met ‘shit… het is al half twee… ‘s nachts! Maar wat een avonturen heb ik beleefd! En hoe wijs ben ik geworden… De verhalen achter zo’n printer, waarom mensen hem (of is het haar?) weg doen en waar hij allemaal z’n diensten voor heeft bewezen. Je vind printers in alle hoeken van het land. Van Groningen tot aan Maastricht en van Middelburg tot Urk. Iedereen heeft er wel één te koop lijkt het wel. Je komt plaatsen tegen waar je nog nooit van hebt gehoord. Goh waar zou dat zijn, vraag ik me dan af… Even Google maps en BAM! daar ligt het. Appelscha. Daar ben ik nog nooit geweest. Hoe zou het zijn in Appelscha? Spannend! Even naar Appelscha.nl Saai. Dan nog maar even de specificaties bekijken van deze printer en die ene andere. Even op Vergelijk.nl kijken welke het duurste en het beste is. Of ooit is geweest… want ja hoe oud is dat ding nu? Is het een nieuw model? Maar weer even kijken op de site van Canon.

En zo wordt het dus half 2… en dan heb ik de keren dat je afgeleid wordt naar andere producten door alle advertenties nog niet meegerekend. Ik heb gereden in een snelle Audi TT Quattro, want hij was best betaalbaar. Dus het zou kunnen… in gedachten scheur ik hier door het dorp, hondjes achterin en m’n lief naast me. Maar al snel maakt deze plaats voor die Ducati Monster die daar zo mooi geparkeerd staat onderaan de Marktplaats pagina. Knalrood en met weinig kilometers. Staat leuk bij m’n retro leren motorpak. Lekker licht en wendbaar, niet te groot, kan er nog net bij in de schuur. Ik stap op en weg ben ik. Binnen enkele seconden ben ik in Amsterdam waar die hele gave kast staat die ik al enkele weken nauwlettend in de gaten houd. Hij is nog steeds te duur. En eigenlijk ook gewoon net iets te groot. Past sowieso niet achterop de motor. Dan moet het toch misschien wel een nieuwe Freelander worden. Wat kost dat nou zo’n nieuwer model? Want Marktplaats weet het en Marktplaats heeft het.

En als je dan iets hebt gevonden wat echt je aandacht heeft getrokken, zo erg dat je het gewoon ook serieus wilt gaan kopen, dan begint het spannende avontuur. Je stapt in je auto en je bent onderweg. Onderweg naar die nieuwe printer. Zou hij echt zo mooi zijn als op de foto? En zo nieuw? Misschien is het wel een oud vod wat z’n werk niet meer doet. Ik wil hem wel eerst proberen. Maar wat als dat nu niet kan? Hij is wel mooi. Voor zover een printer mooi kan zijn. Gelukkig heb ik TomTom want ik heb nog nooit gehoord van die straat laat staan die plaats. Misschien is het wel een mooie stad. En de verkoper, wat zou het zijn, een man of een vrouw? Misschien is het wel een seriemoordenaar die meisjes lokt door middel van advertenties te plaatsen van mooie printers om ze vervolgens op te sluiten en te misbruiken. Jakkes! Of van een oud vrouwtje die helemaal niet weet om te gaan met de printer en hem daarom toch maar weer weg doet. Dan heeft hij niks geleden. En als je er dan bijna bent voelt het net alsof het mysterie ontrafeld gaat worden. De deur gaat open en daar sta je… oog in oog met de verkoper. En de printer. Die staat al naast de deur. Dus je mag niet binnenkomen. Jammer… want dat is onderdeel van mijn avontuur, kijken hoe andere mensen leven en wonen. Teleurstelling. Oke, de printer staat naast de deur dus dat wordt ook niet proberen. Hij is wel heel mooi, als nieuw zelfs. Ik kijk de verkoper aan. Een jonge gozer, zo’n type ‘ik woon nog bij m’n ouders terwijl ik al 30 ben’ die dus waarschijnlijk geld zat heeft en regelmatig nieuwe gadgets koopt. ‘Ja ik doe hem weg want ik wil een nieuwer modelletje.’ Precies, zo één dus. Maar hij doet het nog goed…? Ja hoor, nauwelijks mee geprint. De gang is donker en buiten is het stervenskoud. Het is er een beetje muffig en hij loopt in een uniform. Stadswacht? Beveiliger? Nee het is geen echte agent. Hij laat niet veel los, wil duidelijk snel weer van me af. Moet ik je helpen dragen vraagt hij. Eh… nee dat lukt wel. Ik geef hem 65 euro en til het toch wel zware apparaat van de grond. Dankjewel! Ja jij ook en tot ziens! Tot ziens. Dat is zo stom dacht ik. Alhoewel. Je weet nooit als hij volgend jaar z’n nieuwere modelletje weer op Marktplaats zet…

Ik zit in mijn auto met mijn nieuwe printer. Een nieuwe printer die zo nieuw niet meer is. Een avontuur rijker en 65 euro armer. Ik vraag me af of die printer in Appelscha niet beter was geweest. Het gaat immers om het avontuur en de onverwachte ontmoetingen… de beste koopjes vind je overal.

Comments are closed.